zondag 18 december 2011

Weekendje Rotorua

Hallo,

Vanuit een regenachtig Auckland want we hebben al dagen last van een regen depressie lekker weer dus.
Dit weekend was ik met mijn moeder een weekendje in Rotorua, deze plaats is op het noordereiland zo'n 3 uur rijden vanaf Auckland.  Het is heel erg bekend van zijn stink geisers en de Maori Cultuur.

We zijn op vrijdagmiddag vertrokken met de bus vanaf Auckland naar Rotorua waar we einde van de middag waren. Daar naar het Novotel gegaan en ingescheckt. Daarna weer naar de lobby waar we opgehaald werden door een busje van het Tamaki Maori Village. Hier gingen we onze avond mee vullen. Hier worden een soort show gedaan waarin ze dingen laten zien uit de Maori cultuur. Zie youtube filmpjes
http://www.youtube.com/watch?v=ljEVYGvkpIU&feature=plcp&context=C37b9102UDOEgsToPDskJ7ELQs_bbi9zkGnaUD-Pht
http://www.youtube.com/watch?v=ljEVYGvkpIU&feature=plcp&context=C37b9102UDOEgsToPDskJ7ELQs_bbi9zkGnaUD-Pht
Na de shows hadden we daar ook een diner en het was echt onwijs gaaf om dit mee te hebben gemaakt.
Mocht je ooit naar Rotorua gaan zeker naar zo'n show gaan het is echt de moeite waard.
Na deze geweldige avond terug gebracht naar het hotel en gaan slapen.

De volgende dag vroeg weer op voor een hop on en of bus die ik geboekt had. We zijn eerst naar Rainbow Springs park gegaan. Dat is een vogelpark waar je onder andere de Kiwi kan bekijken die je niet mag fotograferen. Dus een foto heb ik er niet van. Het was net voedertijd dus we zijn even met een medewerker meegelopen om de vogels daar te voeren erg leuk en leerzaam.

Daarna de bus weer genomen om naar een schaapshow te gaan waar ze laten zien hoe ze schapen scheren. Dit was erg leuk zie ook de foto's van de show.
Nadat we klaar waren bij de schaapshow zijn we weer op de bus gestapt en naar het Rotorua museum geweest. Daar kun je allerlei dingen leren over de Maori cultuur. Vroeger was het museum een badhuis waar je dus nog een paar van de oude baden kunt zien, daar hebben we ook geluncht en toen zagen we al dat het weer echt heel slecht was en het er niet op leek dat het ging stoppen. We zijn dus maar gaan lopen en zijn als verzopen katten uiteindelijk nog in een winkelcentrum geweest. Daarna wat gaan eten en film gaan kijken in het hotel.

De volgende dag lekker wat langer blijven liggen en uitgebreid gaan ontbijten in het hotel. Na het ontbijt naar de bus gegaan om weer terug te gaan naar huis. Het was een erg leuk weekend en we hebben aardig wat gezien en gedaan zoals ook aan de foto's te zien is. We hebben alleen denk ik het regen meegenomen uit Rotorua want hier in Auckland is het ook ontzettend nat.

foto's: https://picasaweb.google.com/114341754708283385845/WeekendjeRotorua?authuser=0&feat=directlink

Groetjes van Moira

Geen opmerkingen:

Een reactie posten