woensdag 23 maart 2011

Huizenjacht

Hier even een update over ons huizen avontuur zoals ik het maar wil noemen.
Zo zijn we eigenlijk al vanaf vorige week bezig om te kijken in de wereld van de realestate hoe het hier genoemd word. Het werkt eigenlijk bijna hetzelfde als een huis kopen.
Alleen gaat het hier dan om een huis huren. Je hebt hier allerlei bedrijven die zich bezig houden met verkopen van huizen en verhuren er ook bij doen.

Je kijkt op de website http://www.realestate.co.nz waar alle huizen staan die te koop en te huur staan in Nieuw Zeeland. Wij weten inmiddels de buurten waar we wel en niet zouden willen wonen hebben er vele gezien en dit zou eerst in en rondom de stad zijn. Na veel bekijken vonden we eigenlijk niets echt naar onze zin ook niet kwa buurten.
Dit heeft ons doen besluiten om in de Nortshore te gaan kijken wat aan de andere kant van de brug is. Dat is ongeveer 15 a 20 minuten van het centrum met de bus. Via google kun je ook via een map kijken waar die buurten zijn.

Zo zijn we vorige week een huis gaan bekijken in een buurt vlak bij het centrum. Het was een houten huis het dak vonden we al wat verrot. We zijn eerst nog even gaan rondkijken door de buurt en vonden het wel oké. De bezichtiging was ook wel oké als je er echt moest kon je er wel wonen maar voor het geld wat je moest betalen kreeg je niet echt veel ruimte en zaten er veel scheuren en houtrot in de kozijnen. De muren waren ook niet echt gaaf meer, veel gaten in de muren.

Na deze bezichtiging hebben we het maar even laten bezinken, want stel je voor dat alles zou zo zijn zo uitgewoond. Een paar dagen later toch nog even wat huizen gaan bekijken via internet en ik kwam op het idee om eens de bus te nemen naar de andere kant zoals ik het maar noem. Zo gezegd zo gedaan en we zijn gaan kijken en we dachten echt wat een leuke buurt en omgeving.
Toen verder via internet gaan zoeken naar een huis in de Northshore. Dat was snel geregeld op een dag twee bezichtigingen een in Milford en een in Birkenhead. Dit was gisteren. We eerst naar Milford gegaan en daar was open huis, waar ongeveer 10 mensen die dag op af zijn gekomen. Wij waren eigenlijk wel klaar want het was een prachtig appartementje met een geweldig uitzicht op een meer daar. Nog wat vragen gesteld en naar Birkenhead gereisd voor onze tweede bezichtiging.

In Birkenhead zit een NL restaurant dus daar even een lunch genuttigd broodje kroket met patat oorlog. Toen naar het huis toe gelopen en eigenlijk was die ook gewoon wel heel geschikt zat een nieuwe keuken in en zat goed in zijn verf. Toen werd het wel heel lastig voor ons welke zouden we nou nemen.

Het is hier zo dat je niet op twee huizen tegelijk kunt inschrijven waarom niet als je ze beide krijgt moet je ook voor beide huur gaan betalen en zit je er aan vast.

We zijn terug naar het centrum van Birkenhead gegaan en hebben daar de bus genomen naar Albany shoppingmall. We zijn alvast maar eens gaan kijken naar wat meubels en bedden. Ook om na te denken van we zouden gaan doen, we hebben de huizen in ons hoofd maar naast elkaar gelegd en de voor en nadelen afgewogen. Uiteindelijk toch besloten voor het huis in Birkenhead te gaan ook omdat de landlord zoals ze dat hier noemen het huis niet wil gaan verkopen op den duur, wat bij het huis van Milford wel het geval is. Verder kreeg je ook in Birkenhead meer ruimte voor minder geld.

Nu zijn we druk bezig met de papieren invullen zodra die zijn opgestuurd moeten we afwachten en duimen dat we het krijgen. Als dit wat word krijgen we 16 april de sleutel word vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten